Drömmer du om att tjäna pengar på dina foton? Idag kan du designa egna tröjor, muggar och kepsar och sälja online. Använd dina bästa bilder och skapa ett eget märke.

Skapa eget märke med profilprodukter

Profilprodukter är saker som mössor, muggar, pennor, tröjor, väskor, godis och påsar som du kan trycka dina bilder eller din logga på. Det är vanligt att företag trycker sin logga på profilprodukter och sedan säljer eller ger bort till kunder. Men det är också en affärsmöjlighet för dig som fotograf. Du kan trycka dina bästa foton på olika produkter och sedan sälja dem i en webbshop. Det är ett roligt sätt att få ekonomi på din hobby. Det finns rentav personer som kan leva på att fotografera och sedan trycka upp t-shirt och väskor på heltid. Gå in på Medtryck där du hittar en stort sortiment av olika produkter som du kan trycka dina bilder på: mössor, väskor, vattenflaskor, muggar, elektronik, musplattor, paraplyn och en mängd olika kläder.

Skapa märke

För att kunna tjäna pengar på dina foton bör du skapa ett eget märke. Du bör nischa dig och fokusera på att sälja ett särskild motiv till en speciell målgrupp. Bor du i Stockholm kan du satsa på snygga bilder av Stockholm. Skapa ett Instagramkonto och en webbshop. Sedan promotar du dina produkter som finns på webbshoppen på Instagram eller andra sociala medier. Låt hela webbshoppen och kontona vara ett märke kring just Stockholmsbilder. Eller Åmål, Jämtland eller ett mindre samhälle. Om du har många olika slags bilder kan du skapa flera webbshoppar. Alltså flera olika slags märken. Både utifrån geografiska orter, men också djurraser och olika intressen.

Bygg upp märket

Det är många som drömmer om att arbeta som fotograf: leva på att fotografera och redigera sina bilder. Konkurrensen om kunderna är hård. Samtidigt tycker många om att köpa en tröja eller mugg som verkligen representerar dem, vare sig det är utifrån ort eller deras favorithundras. Snygga muggar och tröjor är också bra presenter. Om du nischar dig på en särskild hundras, så kommer du få många kunder som vill köpa väskor, musplattor, muggar och hoodies med hundrasen till en kompis eller familjemedlem. Därför kan det vara smart att du också erbjuder att packa in produkterna på ett fint sätt. Så att du inte bara säljer en tröja, utan hela födelsedagspresenten: tröja, födelsedagskort och ett snyggt paket. Service och detaljer som gör att kunderna kommer ihåg dig. Det kan också vara smart att alltid skicka med en liten present i alla paket. Du kan trycka upp pennor eller godis med din logga som du alltid lägger med som en extra gåva. Så gör du reklam för ditt varumärke på samma gång.