Fotografiska är en konsthall i Stockholm vars huvudsakliga verksamhet består i att arrangera utställningar av svenska och internationella fotografer och deras konst. De har ständigt flera utställningar igång och nya utställningar planerade, vilket gör att de överlappar varandra, och att man alltid kan hitta något nytt att se, nästan hur ofta man än besöker konsthallen.

En av de aktuella utställningarna är Avant-Garde, med fotografier av Guy Bourdin. Bourdin var en fransk modefotograf, som bröt mot normer och var välkänd för sina provokativa bilder. Han gjorde under sin karriär arbeten för tidningar och reklamkampanjer, men blev kanske särskilt känd för serien ”Walking Legs” som var en reklamkampanj för skodesignern Charles Jourdan. På utställningen kan du se bilder ur denna serie liksom en mängd andra av Bourdins suggestiva och ofta surrealistiska bilder. Den visas mellan den 27 november 2015 och den 21 februari 2016.1280px-Fotografiska_2010d

Vissa utställningar är också ett politiskt ställningstagande. Det gäller utställningen Där barnen sover av Magnus Wennman. Utställningen görs i samband med Aftonbladet och Fotografiska for Life, och i samband med utställningen finns en insamling till förmån för FN:s flyktingorgan, UNHCR. Wennman har fotograferat de barn som flyr från kriget i Syrien, och var de sover om nätterna när de är på flykt. Det kan vara på marken i en skog, på en trottoar bredvid en väg, eller så kan de inte sova alls, utan stirrar vaket och skrämt upp i taket. Du kan se utställningen och skänka pengar mellan den 30 september 2015 och den 24 januari 2016.

En lite annan ton har utställningen Up Close med fotografier av Martin Schoeller, som visas mellan den 2 oktober 2015 och den 7 februari 2016. Schoeller är en av världens främsta porträttfotografer, och på utställningen visas porträtt av kändisar som Zlatan, Hillary Clinton, Katy Perry och Quentin Tarantino. Hans mål är att fånga det unika med var och en av de han porträtterar, snarare än att bekräfta den bild av dem som redan finns.

Om du uppskattar Fotografiskas utställningar tycker du sannolikt om att dekorera även ditt hem med vackra fotografier och vacker konst. Du hittar många vackra litografier till ditt hem på Galleristockholm.se.