Bingo Rimér är Sveriges kanske mest kända flickfotograf. Han föddes den 23 juni 1975 i Blekinge, och hade då namnet Björn Oluf Rimér. Han studerade fotografi under gymnasietiden, och tog studenten 1994. Därefter påbörjade han sin karriär som fotograf med att arbeta i två år för Studio Magnus Reed. Rimér är kanske mest känd för att ha jobbat som fotograf för herrtidningar som Slitz, Magazine Café och Playboy, men han har också arbetat för Levi’s, Universal Music, Warner, Panos och MTV, och gjort annat än just glamourfotografering. Han har också arrangerat ett flertal fotoutställningar av sina verk, varav de kanske mest populära är ”Swedish Blonds”, som ställdes ut i New York 1998, ”Havanna Rules”, som ställdes ut i Stockholm 2000, och ”Sexy by Sweden”, som ställdes ut i New York 2006. Rimér har även agerat porträttfotograf för kändisar som Carmen Electra, Steven Tyler, Peter Stormare och Lambretta.lens-645517_960_720

Bingo Rimér har haft en mångsidig karriär, även om han är mest känd för sitt arbete som fotograf. År 2006 lanserade han till exempel ett eget underklädesmärke för kvinnor, med samma namn som hans utställning från det året: Sexy by Sweden. Tillsammans med märket lanserades också en webbutik där de såldes. Samma år medverkade Rimér i en tv-serie i genren realitydokumentär, som sändes på TV6. I Being Bingo, som serien hette, fick tittarna en liten insikt i Bingo Rimérs liv, och hans arbete för att lansera sitt nya underklädesmärke. En baktanke med serien var självklart att marknadsföra detsamma.

Några andra bollar som Rimér håller i luften är att vara ansvarig utgivare för Moore Magazine, att blogga på tre olika ställen och att ta hand om sina tre barn, Ringo, Rambo och Nova.

De modeller som fotas av Bingo Rimér har en karriär som bygger på deras utseende, och därför lägger de ned mycket tid och pengar på just detta. Det många kanske inte tänker på är dock att de måste ta hand om alla aspekter av sitt utseende, inte bara sin vikt. Det är som modell till exempel mycket viktigt att ha rena och raka tänder. Om du vill satsa på en modellkarriär, men känner att du behöver hjälp med att åtgärda dina tänder, kan du gå in på Varden.se för att hitta tandläkare i Göteborg.