Denna duktiga fotograf kanske inte är så känd som hon egentligen borde vara. Hon fotograferar mest ansiktsporträtt och har både utbildat sig till fotograf på Hola folkhögskola i Prästmon och på ”Nordens Fotoskola” på Biskops-Arnö vid Mälaren. Sanna Sjöswärd har arbetat som fotograf sedan 2002 och har efteråt haft flera betydande fotoutställningar, som till exempel Rötter (Roots) 2006 och Eldsjälar 2011. Dessa utställningar bestod av fotografier av kända människor och dessa fotografier kan även köpas som posters för alla som vill rama in dem som tavlor. Alla fotografierna skulle bli naturliga utan att personerna hade smink på och bli photoshoppade för att försköna deras utseende. Det var troligtvis det som gjorde utställningarna så populära. Alla som kom och tittade på fotografierna kunde känna igen sig, genom tanken att vi är vackra som vi är även om vi kommit upp i åren. Människans naturliga utseende utan smink är väldigt vackert och det syns tydligare på ett bra taget fotografi.

Om Sanna Sjöswärd

Sanna föddes på ett barnhem i Iran 1973 och blev adopterad till en familj på Lidingö när hon var fyra år. Tyvärr fick hon inte den trygghet som en liten adopterad flicka behövde, men ödet visade henne en annan väg som hon aldrig ens kunnat fantisera om. Av en tillfällighet fick hon kontakt med en man som bodde i Sverige och trodde sig känna hennes biologiska mamma i Iran.

Mannen hjälpte henne med efterforskningar och det hela slutade med att Sanna fick kontakt med både sin mor och sina systrar i Iran. När hon äntligen började träffa dem gjorde hon en fotobok om deras möte, som även blev en utställning.

Sanna fick en förfrågan från Norstedts bokförlag 2009, om hon kunde tänka sig att skriva en bok om sitt liv och boken blev en storsäljare. Sanna berättar om sitt liv som adopterad och mötet med sin biologiska familj med på ett avskalat och intressant språk.