Många som när drömmar om att fota eller filma bättre tänker att de behöver en avancerad kamera för att kunna göra det. Faktum är dock att du kan ta fantastiska bilder och filma väldigt väl med en modern smartphone. Först och främst beror resultatet på hur du hanterar kameran, men du ökar också chanserna för bra resultat om du har rätt kringutrustning. Utrustning som inte måste vara särskilt dyr att köpa.

Idag finns det mängder av utrustning relaterad till foto och film att köpa till mobilen. Från det riktigt smala, som linsen som förvandlar mobilen till ett mikroskop till det kanske mer generellt användbara – som olika typer av stativ. I det här inlägget tänkte jag tipsa om utrustning du kan köpa hos Teknikdelar som är användbar när du fotar eller filmar.

Baseus Gimbal

Har du försökt filma eller fota samtidigt som du befinner dig i rörelse? Då har du förstås också direkt erfarenhet av hur svårt det är. Lösningen på problemet kan vara att du skaffar en så kallad ”gimbal”, ett slags stativ som håller kameran rak även om du rör på dig. Om du vill öka kvaliteten på dina filmer är en gimbal första steget.

Flexible Octopus mobilstativ

Att använda en kamera i rörelse kan vara svårt, men det kan det också vara att filma eller fota stillastående. Ett Flexible Octopus-mobilstativ är utrustat med flexibla armar som gör att du kan placera kameran stabilt även på ojämna underlag.

Vattentäta skal

Om du har ett genuint film- och fotointresse är chanserna stora att du ofta befinner dig utomhus. Chansen är också stor att du tycker om att fota och filma inte bara när väderförutsättningarna är de bästa. Det billigaste sättet att försäkra dig om att din mobiltelefon står pall för väder och vind är genom att du införskaffar ett vattentätt mobilskal. Teknikdelar har mobilskal för flertalet av de mest populära mobilmärkena och i många varianter som både är vattentäta och stöttåliga.